Vsi izdelki

Fucoxanthin

PERSPEKTIVNA MOLEKULA PROTI DEBELOSTI, NARAVNOST IZ OCEANA

Izvleček Undarie pinnatifide, alge proti debelosti za izgubljanje odvečne teže!

Dandanes se z debelostjo srečujemo v vseh starostnih skupinah, v vseh družbenih slojih, v vseh regijah, brez razlikovanja po spolu ali starosti.

Pri zmanjševanju telesne teže sta prvi dve pravili, ki ju moremo upoštevati, dieta in šport. Pri tem pa so nam lahko v pomoč tudi določena prehranska dopolnila. Morski organizmi so že več desetletij predmet intenzivnih raziskav, katerih cilj je odkrivanje novih, farmakološko aktivnih snovi in potencialnih prehranskih virov. V tem pogledu predstavljajo alge izjemen vir. Med užitnimi vrstami rjavih alg po pomenu izstopa Undaria pinnatifida (Wakame), iz katere se pridobiva izvleček fukoksantin.

Fukoksantin je naravno barvilo iz skupine karotenoidov. Zaradi antioksidativnih lastnosti karotenoidov, le te uvrščamo med snovi, ki zavirajo procese staranja. Fukoksantin spada v podskupino ksantofilov. Zanje je značilen atom kisika, ki je pogosto v obliki skupine -OH na izoprenski molekuli. Najbolj značilen ksantofil je lutein, katerega že poznamo. Prisotnost kisikovih atomov daje ksantofilom bolj polaren značaj v primerjavi s karoteni, kar omogoča kromatografsko ločitev obeh skupin barvil.

Fukoksantin; barvilo rjavih do olivno zeleno obarvanih alg je v laboratoriju pokazalo izredno učinkovitost pri zmanjšanju odlaganja trebušne maščobe. Mehanizem deluje na zaviranje diferenciacije preadipocitov in na spodbujanje termogenetskega delovanja v tkivu. Adipociti so celice kože, ki imajo funkcijo shranjevanja maščob. Le te lahko narastejo tudi do 60-krat glede na svojo normalno velikost. Ko adipocit postane nasičen, njegova predstopnja (preadipocit), prevzame vlogo skladiščenja maščob. Posledica je množenje števila adipocitov in širjenje kože, da bi se le ta prilagodila povečanju volumna adipoznega tkiva. Posledično se tudi mreža strukturnih vlaken v podkožnem tkivu deformira.

Izvleček Undarie pinnatifide (16 mg / kapsulo), ki ga uporabljamo v izdelku Fucoxanthin je titriran na 10% fukoksantina. Gre za inovativno sestavino, katere cilj je zmanjšanje odvečne telesne teže in posredno debelosti, skupaj z restriktivno dieto in telesno aktivnostjo.

Hipotezo o delovanju fukoksantina proti debelosti je najprej postavila skupina raziskovalcev Univerze v Hokaidu, ki je tudi oblikovala zanimive hipoteze o mehanizmih bioloških učinkov povečanja porabe odvečnih maščob. Študije so pokazale, da fukoksantin povečuje aktivnost sestavine po imenu UCP1, ki se nahaja v maščobah in povečuje hitrost, s katero “izgoreva” odvečna trebušna maščoba, ki jo drugače poimenujemo tudi bela maščoba. Le ta je zdravju najbolj nevarna, saj pospešuje nastanek bolezni srca in ožilja ter sladkorne bolezni. Ta študija je pokazala, da so osebe v 16 tednih ob zaužitju 2,4 mg fukoksantina dnevno, v povprečju izgubile 4,9 kg telesne teže. Za podobne pozitivne rezultate je potrebno redno dnevno zaužiti po 2 kapsuli Fucoxanthina.

Druga pomembna učinkovina Fucoxanthina je epigalokatehingalat (EGCG), ki je odličen aktivator metabolizma in priznan kot odličen antioksidant. EGCG so flavonoidi zelenega čaja, ki lovijo proste radikale in tako zmanjšujejo možnost za nastanek raka in srčno-žilnih bolezni. 32% antioksidativnega potenciala zelenega čaja so znanstveniki pripisali prav EGCG.

Fucoxanthin torej omogoča organizmu, da lažje uporabi belo trebušno maščobo kot “gorivo” ter tako omogoča lažje hujšanje ravno na tistih delih telesa, kjer je najtežje zmanjšati obseg.

Fucoxanthin zato predstavlja pomembno pomoč pri ohranjanju telesne teže znotraj normalnih meja in preprečuje nabiranje bele trebušne maščobe, ki je zelo škodljiva zdravju in nenazadnje tudi videzu. Z odpravljanjem maščobe s trebuha, človek močno zmanjša prekomerno težo in tako zmanjša tudi tveganja za nastanek številnih bolezni, ki so z njo povezane.

25.20 €Cena:
Loading Vstavljamo v košarico...
NalaganjeNalaganje...