Vsi izdelki

Auaaa STOP

Protivnetno in protibolečinsko sredstvo

Je izvleček bosvelije v prahu iz drevesa Boswelia Serata, ki raste v Indiji, kjer se primarno uporablja kot kadilo. Že dolgo pa je poznan po svojih protivnetnih in protibolečinskih učinkih (inhibira produkcijo leukotrienov 4, ki povzročajo vnetja in alergične reakcije).

Auaaa stop zmanjšuje vnetne procese in blaži posledice le teh, zmanjšuje bolečine vezane za vnetje sklepov (klinična študija je potrdila delovanje oz. zmanjšanje bolečine že po sedmih dnevih uživanja odmerka od 250 mg izvlečka), deluje protivnetno, je učinkovit pri bolečinah ledvenega predela hrbtenice..., povečuje gibljivost in elastičnost sklepov, lajša gibanje po okrevanju od poškodb.
Auaaa stop ne draži želodčne sluznice, je prijazen do želodca. Ne povzroča čira na želodcu, za razliko od aspirina in drugih analgetikov. Uporaba se priporoča starejšim ljudem s težavami s premikanjem, ljudem s kroničnim vnetjem, revatoidni artritis, osteoartritis, daljše okrevanje po poškodbi, bolečine povzročene z intenzivno vadbo.

Široko uporabnost je dosegel v ZDA, kjer potrošniki že izgubljajo zaupanje v izdelke z glukozaminom in kondroitinom. Dokazan je učinek na zmanjšanje revmatoidnega artritisa, zaščito sklepov ter protibolečinsko delovanje. Izvleček boswellie povečuje gibljivost in elastičnost sklepov in pospešuje okrevanje po poškodbah. Osnovna tradicionalna uporaba boswelije v Indiji je bila »za ogrevanje sklepov« oziroma »proti okornosti sklepov«. Ugotovljeno je, da bosvwelija dejansko pospešuje prekrvavitev sklepov. Zaradi blagodejnega protivnetnega učinka pa se boswelija prav tako že tisočletja uporablja pri lajšanju težav vezanih za vnetja - ne samo sklepov, temveč tudi pljuč, črevesja, kože...

Indijski znanstveniki že dvajset let aktivno raziskujejo način delovanja boswelije pri nudenju podpore sklepom in mehkim tkivom. Ugotovljeno je, da boswelija varuje sklepe pred artritisom z zniževanjem ravni uničujočih encimov, ki bi lahko povzročili razkroj glukozaminoglikanov -pomembnih sestavin veznih tkiv. To je verjetno eden poglavitnih ralogov, zakaj boswelija učinkovito varuje sklepe, hrustanec in mehka tkiva pred poškodbami. Ugotovljena je tudi aktivna snov, poimenovana boswelna kislina, ki zavira razvoj določenih substanc, ki v telesu povzročajo vnetje. Obenem je ugotovljeno, da boswelija lahko pomaga uravnavati raven holesterola in trigliceridov v krvi ter da rahlo dviguje dejavnost imunskega sistema. Seveda pa je priporočljivo uživanje boswelije ob, ne pa namesto terapije, ki jo predpiše osebni zdravnik. Danes ne moremo vedeti, zakaj so sveti trije kralji boswelijo tako visoko cenili, da so jo izbrali med množico drugih rastlin in jo prinesli novorojenemu Jezusu v dar, vsekakor pa postaja jasno, da je ta rastlina izredno dragocena zaradi podpore, ki jo na različne načine nudi telesu.

Deli z ostalimi

24.96 €Cena:
Loading Vstavljamo v košarico...
NalaganjeNalaganje...