Vsi izdelki

Cynarin

Spodbuja delovanje jeter, žolčnika in vranice

Prehransko dopolnilo Cynarin vsebuje vitamine (B1, B2, C), minerale (kalcij, fosfor, železo, magnezij, kalij), insulin, glikozide, flavonoide, čreslovine, predvsem pa veliko cinarina – grenke učinkovine, zaradi katere učinkovito pomaga pri težavah z jetri in žolčem.

Cynarin spodbuja delovanje jeter, žolčnika in vranice, pomaga pri zlatenici, protinu, debelosti, blaži napenjanje, zmanjšuje količino maščob in holesterola v krvi, niža krvni sladkor in pospešuje odvajanje vode, priporočajo jo proti slabokrvnosti in rahitisu. Najpomembnejša aktivna učinkovina cinarin zavira sintezo holesterola v jetrih in deluje kot močan antioksidant.

Poleg cynarina je potrebno omeniti še skolimozid, ki vpliva na večje izločanje žolča, kar posredno pomeni tudi večje izločanje holesterola in pospešeno delovanje prebavnih organov ter zaščito jeter pred zastrupitvami z zdravili, alkoholom in tudi onesnaženo vodo. Znižuje količino celotnega holesterola in trigliceridov v krvi. Zaradi večjega odtekanja žolča je nevarnost nastajanja žolčnih kamnov bistveno zmanjšana. Vsebujeje tudi veliko flavonoidov in fitosterolov, vitamine in minerale, med aktivnimi učinkovinami pa je najpomembnejši cynarin.

Raziskave so pokazale, da cynarin in druge učinkovine v telesu pospešijo nastajanje redkejšega žolča, kar poveča njegovo izločanje ter olajša z jetri povezane prebavne motnje in bolečine v trebuhu, pospešuje pretok krvi skozi poškodovane dele jeter ter regeneracijo le-teh.

Cynarin in druge učinkovine naj bi tudi zavirali sintezo holesterola v jetrih in pospeševali izločanje holesterola iz telesa, kar vpliva na zmanjšanje koncentracije holesterola in trigliceridov v krvi. Na osnovi aktivne snovi cinarina so naredili tudi zdravilo za zniževanje krvnega holesterola. Zato uživanje Cynarina predstavlja dobro preventivo in lahko zmanjša tveganje za razvoj bolezni povezanih z arteriosklerozo, ki lahko nastanejo zaradi visoke koncentracije holesterola v krvi.

Raziskave so dokazale tudi to, da se v naših jetrih pod vplivom Cynarina hitreje razstrupljajo telesu škodljive snovi, saj je cinarin šibek diuretik Cinarin je močan antioksidant. Zato lahko z rednim uživanjem Cynarina organizem zaščitimo tudi pred škodljivimi prostimi radikali ter prehitrim staranjem.

Redno uživanje Cynarina odpravi prebavne motnje, ki so posledica disfunkcij v izločanju žolča. Uporablja se pa tudi pri drugih motnjah oz. boleznih vezanih za prebavo (npr.: driska, sindrom vzdraženega debelega črevesa, Crohnova bolezen, ulkus, dispepsija).

Cynarin spodbudi nastanek in izločanje žolča, okrepi prebavo, ter odpravlja prebavne motnje, denimo napihnjenost in siljenje na bruhanje. Uporablja se pa tudi pri drugih motnjah oz. boleznih vezanih za prebavo. Zadnje čase pa je cenjena tudi zato, ker izboljša jetrno presnovo, zniža holesterol in lipide v krvi ter ščiti jetra. Uporablja se pri motnjah pri delovanju jeter in žolčnika, povišanem holesterolu ter pri prebavnih motnjah povezanih z motnjami v izločevanju žolča.

16.30 €Cena:
Loading Vstavljamo v košarico...
NalaganjeNalaganje...