Vsi izdelki

Green Tea

Zavira rast rakavih celic, preprečuje oblikovanje krvnih strdkov, ki povzročajo tromboze, ena izmed glavnih vzrokov srčnih infarktov in kapi

Že nekaj časa nas strokovnjaki seznanjajo z zdravilnimi učinki zelenega čaja. Ne mine dan, da ne bi zvedeli za kaj vse je dobro uživati prehransko dopolnilo »Green tea« – izvleček zelenega čaja.

Redno uživanje naj bi nas varovalo pred rakom, srčnimi boleznimi, osteoporozo, kakor tudi pomoč pri hujšanju.

Številne epidemiološke študije so potrdile zdravilne lastnosti zelenega čaja, med drugim tudi preprečevanje raka na prostati. Članek, ki ga lahko preberemo v zadnji številki revije Archives of Dermatology, potrjuje hipotezo o njegovem blagodejnem učinku za kožo, vsaj teoretično. Vzrok tiči v antioksidantih, ki nevtralizirajo nevarne proste radikale. Zeleni čaj vsebuje velike količine polifenolov iz skupine bioflavonoidov, katerim skupna lastnost je visoka proti bakterijska, virusna, rakasta in oksidantska aktivnost. Večina polifenolov, ki se nahajajo v zelenem čaju, so katehini, eden od glavnih pa naj bi bil najefektivnejša substanca v boju proti kožnim vnetjem in rakastim tvorbam. Za zanesljivost študije bodo seveda potrebne nove raziskave, ki naj bi potrdile spoznanja, da je zeleni čaj res uspešno sredstvo proti kožnemu raku.

Delovanje zelenega čaja:
- Vsebuje kofein, zato ima poživljajoč učinek na človeški organizem
- Pomaga pri driski
- Ima močno varovalno funkcijo proti raku
- Preventivno deluje pri obolenjih srca in ožilja
- Znižuje stopnjo holesterola v krvi
- Deluje protivirusno in ščiti pred gripo in okužbami dihal
- Spodbuja presnovo in deluje na čiščenje telesa

- Krepi življenjsko moč in spomin.

- Pomaga pri utrujenosti, povečuje zbranost in krepi sposobnost mišic za prenašanje naporov.

- Ker je močan antioksidant, deluje kot lovilec prostih radikalov, zaradi česar zeleni čaj

preprečuje nastanek nekaterih rakavih bolezni. Spodbuja prebavo, zmanjšuje raven

škodljivega LDL-holesterola in zvišuje raven koristnega HDL-holesterola v krvi ter ščiti

srce in ožilje.

Zeleni čaj je izredno močen spodbujevalec izgorevanja maščob in sicer dosti več kot so nekateri predvidevali. Ena izmed sestavin zelenega čaja , ki jo zeleni čaj ima v izobilju se imenuje Epigallocatechin gallate (EGCG). EGCG spada v encime Polifenol, ki se v zelenem čaju nahaja v nekaj oblikah in sicer kot epigallocatechin (EGC), epicatehin (EC) , epicatechin gallate (ECG) ter EGCG, ki je najaktivnejši encim .

Kot aktivna glavna sestavina ekstrakta zelenega čaja EGCG je bil v zadnjem času velikokrat omenjen kot izredno koristen pri zdravljenju številnih obolenj. Zaradi tega so ga znanstveniki že poimenovali kot glavna iznajdba 21 stoletja. Pri raziskavah obolelih od HIV-a so znanstveniki osupnili, ko so ugotovili kakšen vpliv ima EGCG na preprečevanje napredovanja te težke bolezni, kot tudi velikega števila rakastih obolenj. EGCG zmanjšuje holesterol v krvi ter s tem zmanjšuje nevarnost kardiovaskularnih bolezni ima pa tudi velik vpliv pri preprečevanju kariesa. Ob vseh teh pomembnih učinkih pa je EGCG kot najmočnejša sestavina zelenega čaja dal najboljše rezultate pri izgorevanju maščob. Poleg tega, da boste telo očistili strupenih snovi, zeleni čaj spodbudi presnovo, zmanjšuje tek in učinkuje kot naraven topilec maščob.

17.25 €Cena:
Loading Vstavljamo v košarico...
NalaganjeNalaganje...